Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008 (Σχόλια)

Subtitle Workshop: επεξεργασία και διαχείριση υποτίτλων


To Subtitle Workshop είναι μια ολοκληρωμένη λύση στο θέμα της επεξεργασίας και διαχείρισης αρχείων υποτίτλων (.srt, .sub κλπ). Προσωπικά το χρησιμοποιώ κυρίως για να διορθώνω υπότιτλους που δεν είναι σωστά συγχρονισμένοι, αλλά το πρόγραμμα μπορεί να κάνει ακόμα πολύ περισσότερα και επιβάλλεται να υπάρχει στον υπολογιστή όσων ασχολούνται με το θέμα.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.urusoft.net/products.php?cat=sw&lang=1

AVIAddXSub: ενσωμάτωση .srt υποτίτλων σε αρχεία .avi σε 2 λεπτά

Μικρό αλλά θαυματουργό, το AVIAddXSub ενσωματώνει υπότιτλους (.srt) σε AVI αρχεία, με μια απλούστατη διαδικασία που δεν διαρκεί πάνω από 2-3 λεπτά. Ο λόγος για το κάνει κανείς αυτό; Γιατί θέλει να δει την ταινία σε επιτραπέζιο player που υποστηρίζει μεν divx, αλλά δεν "βλέπει" εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους.

AutoGK: μετατρέψτε τα DVD σας σε DivX

Το AutoGK πρόκειται ίσως για το πιο διάσημο εργαλείο κωδικοποίησης DivX/XviD. Το πρόγραμμα είναι εμπνευσμένο από το Gordian Knot, είναι ωστόσο πολύ πιο εύχρηστο για τον μέσο χρήστη, καθώς απαιτεί πολύ λιγότερες χειροκίνητες ρυθμίσεις.

Με το AutoGK μπορείτε να επιλέξετε πολύ εύκολα το μέγεθος και την ποιότητα του εξαγόμενου αρχείου ή ακόμη και να ενσωματώσετε σε αυτό υποτίτλους.