Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009 (Σχόλια)

Προβάλλετε online μεγάλες (πολύ μεγάλες) φωτογραφίες χωρίς να τις μικρύνετε, με το Seadragon

SDLogo Το Seadragon είναι μια δωρεάν δικτυακή εφαρμογή της Microsoft που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Silverlight και σας επιτρέπει να προβάλλετε online πολύ μεγάλες έως τεράστιες φωτογραφίες, χωρίς να χρειαστεί να μειώσετε την ανάλυσή τους ή να τις μικρύνετε.

Απλά ανεβάζετε τη φωτογραφία σε κάποιο δικό σας χώρο και δίνετε στην εφαρμογή την ακριβή διεύθυνση url της εικόνας (προσοχή: της ίδιας της εικόνας και όχι απλά της σελίδας στην οποία αυτή βρίσκεται). Το Seadragon αναλαμβάνει να την ενσωματώσει στην εφαρμογή του και όταν τελειώσει σας δίνει το link για να μοιραστείτε την εικόνα, καθώς και κώδικα για την ενσωμάτωση (embedding) της εφαρμογής στο website ή το blog σας.

Όπως θα δείτε και στη φωτογραφία που ακολουθεί στο τέλος της καταχώρησης, το Seadragon δίνει τη δυνατότητα πλοήγησης στα διάφορα σημεία της εικόνας, έχει επιλογή fullscreen προβολής ενώ είναι και πολύ γρήγορο, αφού δεν περιμένει να φορτώσει ολόκληρη η φωτογραφία αλλά μόνο το σημείο που εκείνη τη στιγμή προβάλλεται. 

Ασφαλώς, το Seadragon μπορεί να είναι εντυπωσιακό, αλλά πρέπει να θυμόσαστε πως προορίζεται για την προβολή πολύ μεγάλων εικόνων και μόνο για αυτό το σκοπό είναι πρακτική η χρησιμοποίησή του.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://seadragon.com/

…και το παράδειγμα που λέγαμε:

Σημείωση 1: Έχετε υπόψη σας ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι πολύ μικρή σε σχέση με τα μεγέθη που μπορεί να διαχειριστεί το Seadragon. Δείτε τα παραδείγματα που έχουν στο website τους και θα καταλάβετε…

Σημείωση 2: Ναι, εγώ το μαγείρεψα :P

Καθυστερήστε την εκκίνηση των εφαρμογών που τρέχουν αυτόματα κατά το άνοιγμα των Windows, με το Startup Delayer

startup-delayer Το Startup Delayer ανήκει στην κατηγορία των Startup Managers, των προγραμμάτων, δηλαδή, που σας επιτρέπουν να διαχειριστείτε τις εφαρμογές που ξεκινούν αυτόματα κατά την εκκίνηση των Windows.

Ως τέτοια, λοιπόν, σας επιτρέπει να δείτε και να διαχειριστείτε εφαρμογές που θα ξεκινούν αυτόματα. Η λεπτομέρεια των πληροφοριών που προσφέρει για τις εφαρμογές αυτές, ωστόσο, περιορίζεται μάλλον στα απολύτως απαραίτητα - αυτά, δηλαδή, που έτσι κι αλλιώς θα μπορούσατε να δείτε χρησιμοποιώντας το MSConfig, τον ενσωματωμένο startup manager των Windows.

Το επιπλέον χαρακτηριστικό του Startup Delayer, που το κάνει να αξίζει της προσοχής σας είναι άλλο: σας δίνει τη δυνατότητα να καθυστερήσετε την εκκίνηση συγκεκριμένων προγραμμάτων για όσο χρόνο θέλετε. Για ποιό λόγο να θέλετε όμως να κάνετε κάτι τέτοιο;

Εμένα, για παράδειγμα, μου φάνηκε αρκετά χρήσιμο γιατί στον επιτραπέζιο υπολογιστή μου έχω πολλά προγράμματα στην αυτόματη εκκίνηση και όταν προσπαθούν να φορτώσουν όλα μαζί καθυστερούν ολόκληρο το σύστημα για αρκετή ώρα. Επίσης, μερικές φορές κάποιες από τις εφαρμογές αποτυγχάνουν τελικά να φορτώσουν και αναγκάζομαι να τερματίσω τις διεργασίες τους και να τα ξεκινήσω χειροκίνητα (μπελάς).

Με το Startup Delayer εξομαλύνετε τη διαδικασία της εκκίνησης και δεν “μπουκώνετε” τον υπολογιστή, περιορίζοντας, έτσι, το ενδεχόμενο των προβλημάτων που προαναφέρθηκαν. 

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://bit.ly/8PfKg2