Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008 (Σχόλια)

Extended Copy Menu: δώστε στον Firefox προηγμένες επιλογές αντιγραφής κειμένου

To Extended Copy Menu είναι μια επέκταση (addon) για τον Firefox που δίνει στον χρήστη προηγμένες επιλογές σε ότι αφορά την αντιγραφή κειμένου από τον browser του. Πιο συγκεκριμένα, δίνει τη δυνατότητα αντιγραφής απλού κειμένου (plain text), χωρίς μορφοποιήσεις και περιττή html, αλλά επίσης, από την άλλη, και αντιγραφής της ίδιας της html του επιλεγμένου κειμένου.

Όσοι έχουν βρεθεί κάποια στιγμή στη θέση του να αντιγράφουν κείμενο από τον browser, να το μεταφέρουν στο notepad ώστε να το καθαρίσουν από τα περιττά στοιχεία, για να το επικολλήσουν, τελικά σε κάποια άλλη εφαρμογή όπως π.χ. το Word, μπορούν να καταλάβουν πόσο χρήσιμο είναι το συγκεκριμένο addon.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/4554

μTorrent: απλός, ελαφρύς και αξιόπιστος torrent client

Εξαιρετικό πρόγραμμα. Το πρώτο γράμμα του ονόματός του είναι το ελληνικό "μ". Συχνά όμως, για πρακτικούς λόγους, οι περισσότεροι το γράφουν "utorrent". Πανάλαφρο, δεν χρειάζεται καν εγκατάσταση και πολύ απλό στη χρήση. Μοναδικό του μειονέκτημα, ότι κάποιοι (λίγοι) ιδιωτικοί trackers δεν επιτρέπουν τη χρήση των νέων του εκδόσεων - πιο συγκεκριμένα, η τελευταία έκδοση που επιτρέπουν είναι η 1.6.1.

Azureus: ένας torrent client με πολλές δυνατότητες

Πολύ καλός torrent client, που πήρε το όνομά του από ένα σπάνιο είδος βατράχου (ο δηλητηριώδης Dendrobates azureus). Το Azureus έχει πάρα πολλές επιλογές, είναι παραμετροποιήσιμο σε μεγάλο βαθμό, αλλά έχει και το σημαντικό μειονέκτημα ότι καταναλώνει πολλή μνήμη.

Κατά τα άλλα, χρησιμοποιεί java και είναι open source. Αν έχετε δυνατό μηχάνημα, αξίζει σίγουρα μια δοκιμή. Διαφορετικά, συνιστώ το μtorrent.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://azureus.sourceforge.net/