Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008 (Σχόλια)

Linkification: μετατρέψτε τα urls σε clickable links

Άλλο ένα από αυτά τα Firefox addons χωρίς τα οποία σίγουρα μπορείς να ζήσεις, αλλά που αν τα έχεις κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη. Το Linkification αναγνωρίζει τις λέξεις που αποτελούν links (π.χ. http://freeweird.blogspot.com/) και τις μετατρέπει σε κανονικά links, στα οποία μπορείς να κάνεις κλικ. Σε γλιτώνει, δηλαδή, από τον κόπο του copy-paste στην μπάρα διευθύνσεων (address bar) του browser.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/190

Right Encoding: ρύθμιση του encoding στο δεξί κλικ του Firefox

Από τις επεκτάσεις που φαίνονται αχρείαστες μέχρι που έρχεται κάποια στιγμή που... πέφτεις στην ανάγκη τους. Πρόκειται για μια πολύ απλή λειτουργικότητα, που οι χρήστες του Internet Explorer πιθανότατα να την γνωρίζουν ήδη, και αφορά την ρύθμιση της κωδικοποίησης μιας σελίδας από το δεξί κλικ. Χρήσιμη σε περίπτωση που το site χρησιμοποιεί frames ή σε pop-up παράθυρα που δεν εμφανίζουν την βασική μπάρα εργαλείων (file, edit, view κλπ).

Ηλεκτρονική διεύθυνση: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/371

Menu Editor: παραμετροποιήστε τα μενού του Firefox

Αρκετά χρήσιμο addon που δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να αλλάξει τη σειρά ή να αφαιρέσει τα στοιχεία που εμφανίζονται στο μενού του δεξί κλικ του Firefox, αλλά και στο βασικό μενού του προγράμματος (File, Edit, View κλπ). Ιδανικό για όσους έχουν εγκαταστήσει πολλά addons, που έχουν παραφορτώσει τα μενού με περιττές επιλογές.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/710

Tab Mix Plus: Για την καλύτερη διαχείριση των tabs του Firefox

To Tab Mix Plus είναι ένα από τα καλύτερα Firefox addons, καθώς προσφέρει προηγμένες επιλογές αναφορικά με τη διαχείριση των καρτελών (tabs). Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνει λειτουργικότητες όπως "κλωνοποίηση" μιας καρτέλας (duplicating tabs), αναίρεση του κλεισίματος καρτελών και παραθύρων, παραμετροποίηση του τι μπορούν να κάνουν τα κλικ του ποντικιού πάνω σε μια καρτέλα ή στην tab bar και πολλά άλλα.
Από τα πρώτα addons που περνάω όταν εγκαθιστώ τον Firefox, συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/1122

ConvertWorld: μετατροπέας μονάδων μέτρησης

Πολυμετατροπέας, για την ακρίβεια. Εδώ μπορείτε να βρείτε πόσες γιάρδες είναι ένα μίλι, πόσα λίτρα είναι ένα γαλόνι και πολλά, πολλά άλλα. Πάρα πολύ χρήσιμο. To site είναι αγγλικό, αλλά έχει έχει και μια κουτσουρεμένη Ελληνική έκδοση.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.convertworld.com/el/

Process Library: Βρείτε τί κάνουν οι διεργασίες που τρέχουν στον υπολογιστή σας

"Βιβλιοθήκη" των διεργασιών των windows. Πρόκειται για τις διεργασίες (processes) που τρέχουν σε ένα pc και εμφανίζονται στον task manager. Η συγκεκριμένη βιβλιοθήκη είναι πολύ χρήσιμη σε περίπτωση που βρείτε μια άγνωστη διεργασία και θέλετε να δείτε τι κάνει (αν όντως χρησιμεύει κάπου ή είναι ιός, spyware κλπ).

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.processlibrary.com/

FILExt: Βρείτε τι σημαίνουν οι καταλήξεις των αρχείων σας

Πολύ χρήσιμο site, στο οποίο μπορεί κανείς να δεις τι είδους αρχεία αφορά μια συγκεκριμένη κατάληξη. Για παράδειγμα, έστω ότι βλέπετε ένα αρχείο με την κατάληξη .cbr, το οποίο δεν ανοίγει με κανένα από τα προγράμματα που έχετε στον υπολογιστή σας. Πηγαίνοντας σε αυτό το site και βάζοντας στο πλαίσιο αναζήτησης την κατάληξη "cbr", μπορείτε να μάθετε περί τίνος πρόκειται και τι χρειάζεται να κάνετε για να το ανοίξετε.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://filext.com/

Shift: βγες από το λαβύρινθο!

Ένα διασκεδαστικό online παιχνιδάκι στόχος του οποίου είναι να δραπετεύσετε από διάφορους λαβυρίνθους. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να πάρετε κάποια κλειδιά και να αποφύγετε τις ...κακοτοπιές.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.2flashgames.com/fullscreen.php?id=5676