Τρίτη 2 Μαρτίου 2010 (Σχόλια)

Aviary: μια ολοκληρωμένη online σχεδιαστική σουίτα και …κάτι παραπάνω

aviary-logo Aviary θα πει “πτηνοτροφείο”, εξ’ ου και το εύστοχο μότο “creations on the fly”.  Τί περιλαμβάνει το …κοτέτσι; Έναν Φοίνικα (το μυθικό πουλί που αναγεννιέται από τις στάχτες του), ένα παγόνι, ένα γεράκι, μια μάινα, ένα τουκάν (εξωτικό πουλί που μοιάζει με παπαγάλο) κι ένα κοράκι. Κι αφού τελειώσαμε με το μάθημα ορνιθολογίας, πάμε να δούμε για τί ακριβώς μιλάμε:

Το Aviary είναι μια ολοκληρωμένη και εντυπωσιακά πλήρης online σουίτα σχεδιασμού και επεξεργασίας γραφικών με …μπόνους την δυνατότητα επεξεργασίας ήχου! Κι όταν λέμε σουίτα, το εννοούμε: η μετάβαση από τη μία εφαρμογή στην άλλη είναι απρόσκοπτη και μπορείτε να «περάσετε» την δημιουργία σας από τρεις και τέσσερις διαφορετικές εφαρμογές πριν καταλήξετε στο τελικό αρχείο. Όσοι έχουν υπόψη τους τον τρόπο που λειτουργεί η σουίτα της Adobe (Adobe CS) μπορούν να καταλάβουν καλύτερα τί εννοώ.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι μέχρι πρόσφατα η εγγραφή στο Aviary απαιτούσε συνδρομή. Από ότι φαίνεται, κάτι δεν τους βγήκε στην πορεία και τελικά αποφάσισαν να διαθέσουν δωρεάν για όλους τους χρήστες το πλήρες πακέτο. Γενικά, είναι τόσα πολλά αυτά που μπορείτε να κάνετε με το Aviary, που εδώ απλώς θα αρκεστώ να παραθέσω συνοπτικά τις εφαρμογές του: