Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009 (Σχόλια)

Στείλτε αρχεία ως συνημμένα σε Gmail, Yahoo! κλπ. απευθείας από το desktop σας

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τους παραδοσιακούς mail clients (βλ. Outlook, Thunderbird κλπ) και έχουν στραφεί στη web-based διαχείριση των e-mail τους. Ένα βασικό μειονέκτημα αυτής της μεθόδου, ωστόσο, είναι ότι τα Windows δεν επιτρέπουν στο χρήστη την δυνατότητα απευθείας αποστολής ενός αρχείου ως συνημμένο σε web based e-mails.

Τη λύση στο πρόβλημα έρχεται να δώσει το Affixa, μια μικρή εφαρμογή η οποία ενσωματώνει το webmail όχι μόνο στο δεξί κλικ αλλά και στην επιλογή «αποστολή προς» των διαφόρων εφαρμογών. Έτσι, εάν επιλέξετε ένα αρχείο και κάνετε "δεξί κλικ / send to / mail recipient", το Affixa, αντί να ανοίξει τον προεπιλεγμένο mail client των Windows που ποτέ δεν χρησιμοποιείτε, θα ανοίξει σε ένα παράθυρο του browser σας το webmail που πραγματικά χρησιμοποιείτε, με το συνημμένο τοποθετημένο σε ένα νέο μήνυμα έτοιμο για αποστολή. Το ίδιο θα συμβεί εάν επιλέξετε την αποστολή e-mail μέσα από κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή, όπως π.χ. το Word.

Πέρα από αυτά, το Affixa περιλαμβάνει και ορισμένες επιπλέον ενδιαφέρουσες λειτουργικότητες, όπως «καλάθια» για τη συγκέντρωση πολλών συνημμένων και κοινή αποστολή τους σε ένα e-mail, απευθείας αλλαγή του μεγέθους μιας φωτογραφίας (εννοείται μόνο για την αποστολή της ως συνημμένο), αλλά και δυνατότητα ανεβάσματος του αρχείου στην online υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων Drop.io, πράγμα που είναι χρήσιμο στην περίπτωση που θέλετε να στείλετε αρχεία .exe, των οποίων την αποστολή π.χ. το Gmail δεν επιτρέπει με απευθείας συνημμένο.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.affixa.com/


(Σημείωση: για τους χρήστες Mac υπάρχει το Mailplane, το οποίο όμως δεν έχω δοκιμάσει, μιας και δεν έχω Mac :( )