Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008 (Σχόλια)

FreeIconsWeb: Κατεβάστε δωρεάν εικονίδια

Στον συγκεκριμένο ιστοχώρο υπάρχουν συγκεντρωμένες αρκετές συλλογές από όμορφα εικονίδια (icons) διαφόρων μεγεθών που προσφέρονται για κατέβασμα, δωρεάν για προσωπική χρήση. Αξίζει μια ματιά.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.freeiconsweb.com/

Freesound Project: Βρείτε και κατεβάστε δωρεάν ήχους


Το Freesound Project είναι μια βάση ήχων στην οποία μπορεί κανείς να βρει και να κατεβάσει δωρεάν ήχους, αλλά ακόμη και να συνεισφέρει με δικούς του. Ήχοι κεραυνών, καρδιοχτύπια, βρυχηθμοί, θρόισμα φύλλων, ο ήχος της βροχής είναι μερικά μόνο από τα κομμάτια που μπορεί να βρει κανείς στο συγκεκριμένο ιστοχώρο.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://freesound.iua.upf.edu/

Virtual Dimension: πολλαπλές επιφάνειες χρήσης σε Windows

Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει έστω και λίγο κάποια διανομή Linux θα έχουν προσέξει τη δυνατότητα των πολλαπλών επιφανειών εργασίας (multiple desktops). Το πλεονέκτημα της συγκεκριμένης λειτουργικότητας είναι το ότι μπορείς να οργανώσεις τις ανοιχτές εφαρμογές σου σε ομάδες, ανάλογα με την εργασία την οποία αφορούν (π.χ. δουλειά, ψυχαγωγία κλπ).
Ψάχνοντας για κάποια δωρεάν σχετική εφαρμογή, κατέληξα τελικά στο Virtual Dimension, το οποίο μπορεί να είναι αρκετά παλιό (η τελευταία του έκδοση χρονολογείται από το 2005), είναι ωστόσο σταθερότατο, συμβατό τόσο με ΧΡ όσο και με Vista και έχει όλες εκείνες τις λειτουργικότητες που έψαχνα:
  • εύκολη εναλλαγή επιφανειών με πληκτροσυντομεύσεις (keyboard shortcuts),
  • δυνατότητα μεταφοράς μιας ανοιχτής εφαρμογής σε διαφορετική επιφάνεια,
  • επιλογή ορισμού διαφορετικού φόντου για κάθε επιφάνεια,
  • δυνατότητα δημιουργίας περισσότερων από 4 επιφανειών εργασίας
Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://virt-dimension.sourceforge.net/