Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008 (Σχόλια)

MyPhoneExplorer: Συνδέστε το Sony Ericsson με το PC σας

To MyPhoneExplorer είναι ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα διασύνδεσης του κινητού με τον υπολογιστή, που όμως απευθύνεται μόνο σε κατόχους SonyEricsson. Πιο συγκεκριμένα, σχεδιάστηκε για τα μοντέλα K700, K750, K800 - αλλά λειτουργεί επίσης με όλα τα SonyEricsson, εκτός από τα symbian-based μοντέλα (P-series, M600, W950).

Η σύνδεση μπορεί να γίνει μέσω καλωδίου, bluetooth ή υπέρυθρων, και μπορείτε να διαχειριστείτε κατάλογο, μηνύματα, αρχεία (μουσική, βίντεο, εικόνες) κλπ. Προσωπικά, προτιμώ το MyPhoneExplorer από την αντίστοιχη σουίτα της SonyEricsson, καθώς το βρίσκω σίγουρα καλύτερο.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.fjsoft.at/en/home.php

Wubi: Εγκαταστήστε Linux μέσα από τα Windows, εύκολα και ανώδυνα


Το Wubi είναι μια έξυπνη εφαρμογή που θα λύσει τα χέρια σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν το Linux (και συγκεκριμένα το Ubuntu) αλλά φοβούνται το partitioning και γενικότερα τους κινδύνους που πάντα μπορεί να εγκυμονεί η εγκατάσταση ενός δεύτερου λειτουργικού στον ίδιο υπολογιστή.

Με το Wubi μπορείτε να εγκαταστήσετε το Ubuntu (σημείωση: εννοείται και τα Kubuntu, Xubuntu) μέσα από τα Windows, με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο θα εγκαθιστούσατε ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα (ίσως, μάλιστα, ακόμη απλούστερα). Η εγκατάσταση γίνεται σε έναν φάκελο των Windows και η απεγκατάσταση γίνεται επίσης μέσα από Windows, από το add/remove programs.

Το βασικό πλεονέκτημα του Wubi σε σχέση με τα Linux live CD 's που κυκλοφορούν είναι, χοντρικά, ότι εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε τον μεγάλο "κράχτη" που λέγεται compiz-fusion (τα εντυπωσιακά 3D εφέ που κάνουν το aero των Vista να ωχριά μπροστά τους). Επίσης, αποκτάτε ένα κανονικό λειτουργικό σύστημα, στο οποίο μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε εργασία και παραμετροποίηση.

Η όλη διαδικασία εκτός από πολύ απλή είναι και απόλυτα ασφαλής, καθώς κατά την εκκίνηση χρησιμοποιείται ο bootloader των Windows και όχι αυτός του Linux, και αν κάτι δεν πάει καλά, απλώς μπαίνετε σε Windows και κάνετε απεγκατάσταση, χωρίς καμία απολύτως παρενέργεια.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://wubi-installer.org/

Εορτολόγιο: Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Μπορεί να μην είναι το πιο όμορφο site του κόσμου, είναι όμως πολύ χρήσιμο, καθώς εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για το ποιος γιορτάζει σήμερα, να υπολογίσετε το πότε πέφτουν οι κινητές γιορτές για φέτος και διάφορα άλλα.

Το site προσφέρει επίσης τη δυνατότητα να ενσωματώσετε το εορτολόγιο στον δικό σας ιστοχώρο ή να το παρακολουθήσετε μέσω rss feed. Αξίζει να το προσθέσετε στα αγαπημένα σας.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.eortologio.gr/