Σάββατο 21 Ιουνίου 2008 (Σχόλια)

AutoHotkey: Δημιουργήστε πληκτροσυντομεύσεις και μακροεντολές στα Windows

Το AutoHotkey είναι ένα open source εργαλείο με το οποίο μπορείτε να δημιουργείτε πληκτροσυντομεύσεις και να αυτοματοποιήσετε επαναλαμβανόμενες εργασίες στα Windows. Πιο συγκεκριμένα, οι βασικές του λειτουργίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:
  1. Πληκτροσυντομεύσεις [Hotkeys] για εκτέλεση εντολών ή σειράς εντολών (μακροεντολών)
  2. Συντομογραφίες που αναπτύσσονται αυτόματα καθώς γράφουμε [Hotstrings]
  3. Αναχαρτογράφηση πλήκτρων και κουμπιών [Remapping]
  4. Διαχείριση παραθύρων
Προσωπικά το χρησιμοποίησα γιατί ήθελα να φτιάξω μια συντόμευση για την εντολή "Show Windows Side by Side" και βρήκα πως ήταν ο μόνος αρκετά απλός τρόπος. Γενικά, το πρόγραμμα είναι πολύ καλό, ελαφρύ, "καθαρό" και διατίθεται και σε standalone - portable έκδοση που δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Το site του έχει αρκετά καλή υποστήριξη και μπορείτε εκεί να βρείτε πολλά έτοιμα scripts, ενώ και η δημιουργία των δικών σας scripts δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Προσθέστε στο Blog σας αξιολόγηση των μηνυμάτων

Το Outbrain rating widget είναι ένα widget το οποίο εμφανίζει κάτω από κάθε μήνυμα του blog σας έναν μηχανισμό αξιολόγησης που επιτρέπει στους χρήστες να βαθμολογούν την ποιότητα του post.

Καλαίσθητο και εύκολο στην ενσωμάτωσή του, το Outbrain widget υποστηρίζει όλες τις μεγάλες πλατφόρμες blogging, δεν σας επιβαρύνει με κανενός είδους διαφημίσεις, ενώ δίνει τη δυνατοτητα να ενσωματώσετε το widget ακόμη και στα RSS Feeds σας.

Κάνοντας, μάλιστα, εγγραφή στο site τους, μπορείτε να παρακολουθείτε στατιστικά σχετικά με τις αξιολογήσεις που έχουν γίνει στα μηνύματά σας.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.outbrain.com/