Τετάρτη 14 Απριλίου 2010 (Σχόλια)

Αποθηκεύστε τα βίντεο του YouTube ή κατεβάστε μόνο τον ήχο τους, με το Bender Converter

frontpage Το Youtube έχει καταλήξει να είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τον εντοπισμό μουσικών κομματιών στο διαδίκτυο, δεν σας δίνει όμως τη δυνατότητα να τα κατεβάσετε, αλλά ούτε και να τα μετατρέψετε σε άλλη μορφή (π.χ. .mp3). Προγράμματα και plugins που κάνουν τα παραπάνω υπάρχουν πολλά και διάφορα, το Bender Converter όμως είναι μία από τις πιο «καθαρές» λύσεις.

Κι αυτό γιατί δεν χρειάζεται εγκατάσταση (ούτε καν κατέβασμα, αφού είναι online εφαρμογή), δεν απαιτεί εγγραφή, ενώ είναι ταχύτατο και απλό στη χρήση του: το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε τη μορφή με την οποία θέλετε να αποθηκεύσετε το περιεχόμενο του βίντεο στον υπολογιστή σας.

File Blender: μετατρέψτε εικόνες, τραγούδια και άλλα αρχεία με ένα απλό drag and drop

convert-img Το File Blender είναι ένα πολύ πρακτικό, portable πρόγραμμα που σας επιτρέπει να αλλάξετε το format ή να κάνετε συγκεκριμένες τροποποιήσεις σε αρχεία διαφόρων ειδών: από εικόνες και ήχους έως PDF και CSS. Μπορείτε, δηλαδή, για παράδειγμα, να μετατρέψετε μαζικά εικόνες .jpeg σε .gif ή τραγούδια .wav σε .mp3.

Βασικό ατού του File Blender είναι η εξαιρετική ευκολία χρήσης, αφού οι μετατροπές γίνονται με απλή μεταφορά (drag and drop) των αρχείων στο παραθυράκι της εφαρμογής.  Από εκεί και πέρα, ανάλογα με τον τύπο του εγγράφου σας παραπέμπει στις διαθέσιμες ενέργειες που του αντιστοιχούν.