Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008 (Σχόλια)

Intranslate: Το λεξικό του in.gr στο δεξί σας κλικ

Υπάρχουν πολλά Firefox addons τα οποία μεταφράζουν λέξεις από και προς τα ελληνικά. Το συγκεκριμένο είναι ίσως το πιο λιτό και απλό από όλα, καθώς το μόνο που κάνει είναι να μεταφράζει αγγλικές λέξεις στα ελληνικά.

Το πλεονέκτημά του, όμως, είναι ότι χρησιμοποιεί το πολύ καλό λεξικό του in.gr, το οποίο ίσως και να είναι το καλύτερο ελληνικό online λεξικό. Επιπλέον, δεν επιβαρύνει καθόλου τον Firefox, αφού προσθέτει απλώς μια επιπλέον καταχώρηση στο μενού του δεξιού κλικ.

Δοκίμασα πολλά "μεταφραστήρια", για να καταλήξω τελικά στο συμπέρασμα πως το Intranslate, έστω κι αν δεν έχει την ποικιλία επιλογών άλλων addons, είναι το μόνο που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από τον Firefox μου.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1675

SearchWith: Στείλτε λέξεις στο searchbox του Firefox με δυο μόνο κλικ

Το SearchWith είναι ένα πολύ βολικό addon για τον Firefox, που σας επιτρέπει να επιλέξετε μια λέξη ή φράση και, κάνοντας δεξί κλικ, να την αναζητήσετε στην αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης.

Υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσετε επιπλέον μηχανές, ενώ το addon μπορεί να συνδυαστεί ωραία και με το add to searchbar, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να προσθέσετε στο μενού του δεξιού κλικ αναζήτηση σχεδόν σε όποιο site επιθυμείτε.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://searchwith.mozdev.org/

Add to Searchbar: Προσθέστε όποια μηχανή αναζήτησης θέλετε στο searchbox του Firefox

Το ερώτημα: ήθελα στο πλαίσιο αναζήτησης (search box) του Firefox να προσθέσω κάποια sites τα οποία επισκέπτομαι συχνά (π.χ., μεταξύ άλλων, το insomnia.gr, αλλά και την αναζήτηση ταινιών του Αθηνοράματος).

Το πρόβλημα: τα sites αυτά δεν υποστήριζαν την σχετική λειτουργικότητα και δεν ήταν στη λίστα του mycroft.

Η λύση: Το Add to Search Bar, το οποίο με δυο κλικ προσθέτει στο searchbox οποιαδήποτε (σχεδόν) μηχανή αναζήτησης. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί είναι πολύ απλός. Απλώς πηγαίνετε τον κέρσορα πάνω στο πλαίσιο αναζήτησης του site το οποίο σας ενδιαφέρει (εκεί, δηλαδή, που θα γράφατε τη λέξη-κλειδί), κάνετε δεξί κλικ και επιλέγετε "add to searchbar".

Ηλεκτρονική διεύθυνση: https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/3682