Ανάμεσα στα πλεονεκτήματά του, ξεχωρίζουν τα εξής:
- Τα bookmarks αποθηκεύονται δικτυακά, που σημαίνει πως μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά από οπουδήποτε, ανεξαρτήτως υπολογιστή, λειτουργικού συστήματος ή ακόμη και browser.
- Η κατηγοριοποίησή τους γίνεται με tags (κάτι σαν τα labels του gmail). Πρόκειται για πολύ εύχρηστο τρόπο οργάνωσης, καθώς σε αντίθεση με την τυπική ιεραρχική ταξινόμηση, εδώ το ίδιο bookmark μπορεί να ανήκει σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες.
- Μπορείτε να κοινοποιήσετε όποια bookmarks επιθυμείτε, με τρόπο που είτε να είναι προσβάσιμα σε όλους (σε μια διεύθυνση της μορφής http://del.icio.us/user) είτε σε επιλεγμένα άτομα από τη λίστα φίλων σας.
- Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα RSS Feed που να εμφανίζει τα αγαπημένα σας bookmarks ή αυτά που ανήκουν σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία και να το ενσωματώσετε στο site σας. Παράδειγμα της συγκεκριμένης λειτουργικότητας μπορείτε να δείτε και σε αυτό εδώ το blog, στη δεξιά στήλη, στην ενότητα "ενδιαφέροντα" (όπου, μέσω del.icio.us εμφανίζω τις ενδιαφέρουσες σελίδες που κατά καιρούς συναντάω, με μια διαδικασία που απαιτεί δυο κλικ και δεν παίρνει πάνω από μερικά δευτερόλεπτα για κάθε νέα προσθήκη).