Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010 (Σχόλια)

Πώς να παρακάμψετε την οθόνη του login κατά την εκκίνηση των Windows

Το πρόβλημα έχει ως εξής: Είσαστε ο μοναδικός άνθρωπος που χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή, παρόλα αυτά, για δικούς σας λόγους έχετε δημιουργήσει περισσότερους από έναν χρήστες, όλους προστατευμένους με κωδικό. Επειδή όμως ένας είναι ο λογαριασμός που χρησιμοποιείτε καθημερινά, θέλετε να φορτώνει αυτόματα κάθε φορά που ανοίγετε το μηχάνημα, χωρίς να σας ζητάει επιβεβαίωση και κωδικούς. Η διαδικασία για να το πετύχετε αυτό μέσα από τα Windows, χωρίς να χρησιμοποιήσετε τρίτο πρόγραμμα, είναι η εξής:

  • Πηγαίνετε στο start και στην αναζήτηση των Windows γράψτε “netplwiz”. Όταν εμφανιστεί η επιλογή που βλέπετε στην εικόνα, επιλέξτε την. start-netplwiz
  • Στο παράθυρο που θα ανοίξει, από-επιλέξτε (untick) το “Users must give username and password to use this computer”.

untick-option

  • Πατήστε “Apply”. Με το που θα το κάνετε, θα ανοίξει παράθυρο που θα σας ζητάει να εισάγετε το όνομα χρήστη με τον οποίο θέλετε να γίνεται η αυτόματη είσοδος και να επιβεβαιώσετε τον κωδικό του. Αφού τα δώσετε, πατήστε ΟΚ.
verification

Αυτό ήταν! Την επόμενη φορά που θα ξεκινήσετε τον υπολογιστή σας, τα Windows θα φορτώσουν απευθείας το συγκεκριμένο λογαριασμό, χωρίς να σας ρωτήσουν. Η συγκεκριμένη διαδικασία ισχύει για Windows 7 και Windows Vista.

Να σημειώσω απλώς το αυτονόητο: τη ρύθμιση αυτή θα πρέπει να την εφαρμόσετε μόνο σε υπολογιστές των οποίων είσαστε οι μοναδικοί χρήστες, καθώς διαφορετικά μπορεί να δώσετε σε άλλους πρόσβαση στα switch-userδεδομένα σας.

Επίσης, σε περίπτωση που θέλετε κάποια στιγμή να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή ως άλλος χρήστης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικά την επιλογή “Switch user”.

Share
Related Posts with Thumbnails
blog comments powered by Disqus