Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010 (Σχόλια)

Στείλτε με δεξί κλικ οποιονδήποτε φάκελο του υπολογιστή σας στο Dropbox, με το Dropbox Shell Tools

dropbox-shell-tools-right-click Δεν χρειάζεται να αναφέρω ξανά πόσο καταπληκτικό πρόγραμμα είναι το Dropbox αφού πλέον είναι πασίγνωστο και έχει γίνει απαραίτητο σε πολλούς χρήστες. Άλλωστε είναι το πρόγραμμα στο οποίο έχουν αφιερωθεί με διαφορά οι περισσότερες καταχωρήσεις σε αυτό εδώ το blog. Εάν λοιπόν συμβαίνει και σε εσάς το Dropbox να έχει γίνει το «κέντρο» του υπολογιστή αντικαθιστώντας ουσιαστικά τον φάκελο “My Documents”, τότε σίγουρα θα βρείτε το Dropbox Shell Tools εξαιρετικά χρήσιμο.

Κι αυτό γιατί σας δίνει τη δυνατότητα να στείλετε στον φάκελο του Dropbox με απλή αντιγραφή ή μετακίνηση οποιοδήποτε αρχείο ή φάκελο, από οποιοδήποτε σημείο του σκληρού σας δίσκου.

Το Dropbox Shell Tools δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ακριβώς «πρόγραμμα», καθώς ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων «Shell Extensions”. Η εγκατάστασή του είναι πολύ απλή και γρήγορη και η μόνη ρύθμιση που χρειάζεται να κάνετε αφού ολοκληρωθεί είναι να επιλέξετε τη διαδρομή στην οποία βρίσκεται ο φάκελος του Dropbox σας. Η επιλογή μπορεί να γίνει είτε μέσω του γραφικού περιβάλλοντος (GUI) της εφαρμογής είτε μόλις το τρέξετε για πρώτη φορά (βλ. τις εικόνες που ακολουθούν).

dropbox-shell-tools-guiselect-dropbox-folderdropbox-shell-tools-right-click

Το Dropbox Shell Tools λειτουργεί ασφαλώς μόνο σε Windows και όσοι χρησιμοποιούν συστηματικά το Dropbox σίγουρα θα το εκτιμήσουν. Όσοι από την άλλη δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξή του προγράμματος, αξίζει να διαβάσουν τη σχετική παρουσίαση και να το ανακαλύψουν.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://bit.ly/aQQJSv

Share
Related Posts with Thumbnails
blog comments powered by Disqus